خانه هوشمند

آنچه باید درباره پریزهای هوشمند بدانید

در سیستم خانه هوشمند سیستم روشنایی و لوازم الکتریکی را می توان از طریق نرم افزار کاربردی تلفن همراه کنترل کرد. برای تغییر وضعیت (روشن یا خاموش) هریک از وسایل الکتریکی و یا روشنایی کافی است وارد نرم افزار کاربردی تلفن همراه خانه هوشمند خود شوید و آیکون مربوط به وسیله مورد نظر را یک بار لمس کنید.

کوچال– در این مقاله به بررسی پریزهای هوشمند می پردازیم و همه آنچه باید درباره این تجهیز هوشمند بدانید را بیان می کنیم. این پریزها بخشی از سیستم خانه هوشمند هستند که امکان کنترل وسایل الکتریکی با موبایل را برای کاربر فراهم می کنند.

پریز هوشمند چیست؟

همانطور که در ابتدای مقاله بیان شد، پریز هوشمند به پریزی اتلاق می شود که قابلیت اتصال به نرم افزار کاربردی تلفن همراه را دارد. به زبان ساده عملکرد این بخش از خانه هوشمند مانند یک فیوز است که جریان برق را قطع یا وصل می کند.

به این ترتیب می توان دستگاهی که به پریز متصل است را خاموش یا روشن کرد. شرکت های مختلف تولیدکننده، انواع مختلفی از این گجت هوشمند را تولید می کنند. برخی از تولیدکنندگان آن را به صورت یک گجت مستقل تولید می کنند. این پریزها مانند یک رابط عمل می کنند که از یک طرف به پریز و از طرف دیگر به مصرف کننده متصل می شوند.

برخی دیگر از تولیدکنندگان اقدام به تولید رله هوشمند توکار کرده اند که پشت پریز نصب می شود و پریز سنتی را به هوشمند تبدیل می کند.

کدام نوع پریزهای هوشمند بهتر است؟

بنابر مطالب بیان شده، در حال حاضر دو نوع پریز هوشمند در بازار موجود است. هر یک از این پریزها مزایا و معایبی دارند که به بیان هریک می پردازیم:

  • طراحی ظاهری:

پریزهای مستقل در انواع محدودی تولید و به بازار عرضه می شوند. بنابراین از نظر طراحی ظاهری با محدودیت در انتخاب مواجه هستیم. علاوه براین مطابق شکل زیر پس از اتصال آن ها به پریز سنتی، ظاهر پریز تغییر می کند و یک گجت اضافی بر روی آن نصب می شود.

با استفاده از ماژول عملگر هوشمند و تبدیل انواع سنتی به هوشمند، هیچ محدودیتی در ظاهر پریز وجود نخواهد داشت. شما می تواند هر پریزی را انتخاب و پس از نصب آن را به گجت هوشمند تبدیل کنید. علاوه براین گجت اضافی بر روی پریزها مشاهده نخواهد شد.

  • قابلیت جابجایی

انواع مستقل این گجت هوشمند قابلیت جابجایی دارند. در این صورت شما در هر لحظه قادر خواهید بود جای پریز را عوض کنید و دستگاه دیگری را از طریق نرم افزار کاربردی کنترل کنید. قابلیت جابجایی برای ماژول عملگر هوشمند نیز وجود دارد اما جابجایی آن کمی سخت است. چرا که باید پریز را باز کنید و ماژول را از پشت آن به پشت پریز مورد نظر جابجا کنید.

  • محدودیت عملکرد

محدودیت عملکرد پریزهای هوشمند در میزان جریان الکتریکی عبوری از پریز است. عموما پریزهای هوشمند جریان عملکردی بین ۵ تا ۱۰ آمپر دارند. جریان قابل تحمل پریز هوشمند مستقل را نمی توان تغییر داد. اما این قابلیت برای ماژول عملگر هوشمند وجود دارد.

در صورت نیاز به تغییر جریان خروجی ماژول عملگر هوشمند، کافی است یک رله مکمل با جریان خروجی مورد نظر را به پشت پریز اضافه کنید و از ماژول عملگر هوشمند به عنوان مدار فرمان رله مکمل استفاده کنید. از جمله موارد دیگری که در انتخاب پریز هوشمند باید به آن اشاره کرد، نکاتی است که در انتخاب سیستم خانه هوشمند حائز اهمیت هستند.

برای مطالعه نکات مهم در انتخاب سیستم خانه هوشمند می توانید به مقاله ” همه چیز درباره ی خانه هوشمند” مراجعه کنید.

نتیجه گیری:

پریز هوشمند بخشی از سیستم خانه هوشمند است که کنترل وسایل الکتریکی از طریق موبایل را فراهم می کند. جهت انتخاب پریز هوشمند باید به نکات مختلفی توجه کنید که از آن جمله: طراحی ظاهری، وسیله ای که می خواهید به پریز متصل کنید و … است.

البته گاهی اوقات شما محدود به استفاده از یک نوع پریز هوشمند هستید. پریز هوشمند بخشی از سیستم خانه هوشمند است بنابراین مهم است که تولید کننده سیستم خانه هوشمندی که شما انتخاب کرده اید، چه نوع پریز هوشمندی تولید می کند.

برخی از تولیدکنندگان تجهیزات هوشمندسازی ساختمان از جمله گلدوِر، فریم پریز مشابه با کلید لمسی هوشمند تولید می کنند که هماهنگی مناسبی با کلید دارد و زیبایی خانه شما را افزون می کند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا